петък, 18 април 2014 г.

Лаврак на фурна в доматен сос

2 лаврака
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
1 консерва нарязани на кубчета домати
магданоз
сол
черен пипер
захар
лимон
Рибата се измива и се осолява - сол и черен пипер на вкус. Пълни се обилно с магданоз по 2-3 стръка във всяка и с резенчета лимони. Слага се в тавичка и около нея се слага нарязани на едро лук, скилидките чесън и консервата с домати. Поръсва се със сол и 1 ч.л захар. Пече се на умерена фурна докато рибата придобие желаният загар. Ястието е много вкусно и в моето семейство се хапва с удоволствие!

 Това беше нашата трапеза за цветница и рецептата за риба, която бях избрала за празник.
С рибата поднесох и вкусно Маслиново хлебче


1 коментар:

skrat каза...

Браво, вкусно!