четвъртък, 16 март 2017 г.

Домашно кьополу



Това е салата, която много хора приготвят, като зимнина, но тъй, като аз не правя зимнина, си я приготвям, когато ни се дояде. Сега целогодишно има достъпни зеленчуци и може да си купиш пресни патладжани и пипер, дори и зимата. Прави се много лесно и не е нужно да белите и печете по 100 кг пипер и патладжани, а само колкото ви се яде на момента.

Необходими са ви:
2 патладжана
4-5 печени пиперки
1 домат настърган
2-3 скилидки чесън
магданоз
сол
олио
оцет

Патладжаните, като са така цели се слагат във фурната в малка тавичка, докато омекнат и се опекат. Когато ги извадите изчакайте малко да се охладят и обелете кората, накълцайте на ситно, а може и на по едро както желаете, той направо се топи в устата, приготвен по този начин. Прибавете към него ситно нарязаните печени пиперки, настърганият домат и накълцан чесън и разбъркайте добре. Овкусете са наситнен магданоз, сол, олио и оцет. Става много приятна салатка или разядка, както лятото, така и зимата.


Няма коментари: