четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Kюфтенца по гръцки

Вчера една приятелка ми сподели тази рецепта за Гюварлакя Авголемоно, видяла я в интернет пробвала я е и много я са я харесали. На мен също ми прозвуча много интересно и реших да пробвам, променила съм само 1, 2 неща от оригиналната рцепта.
Продуктите, които ви трябват са 500 грама кайма, 1 лук, 1 яйце, 1/2 ч.ч. ориз, магданоз и чубрица, оригиналната рецепта е с джоджен, но аз не го обичам и сложих чуубрица. Замесвате си кюфтенцата и ги пускате в 1 литър вряща вода. Когато се сварят си приготвяте застройката за соса. Разбивате с вилица 2 белтъка с малко сол, 2 жълтъка с малко захар и ги смесвате, към тях прибавяте сока от 1 лимон. Към тази застройка, аз прибавих 1 лъжица брашно размита във вода,  по съвет на моята приятелка. Към така получената застройка, започваме бавно да прибавяме от бульона на кюфтенцата докато температурите се изравнят. Смесвате ги, прибавяте половин връзка нарязан магданоз и малко черен пипер и бъркате на слаб котлона, като не оставяте да заври, за около 10 минути. А това е резултата :)


Благодаря на моята приятелка Теди, че ми сподели тази рецепта !
А ето и оригиналната рецепта  http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%B3%D1%8E%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%8F-%D0%B0%D0%B2%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D1%8F%D0%B9%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D1%81-%D1%81-%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD


Няма коментари: