четвъртък, 2 януари 2014 г.

Фокачини с маслинова паста и сушени домати

За тестото:
500гр. баршно
1/2 п. мая
300 гр. вода
1 л. сол
3 с.л. олио
За плънката:
маслинова паста
сушени домати в марината
сирене
кашкавал

Замесвате си меко тесто и го оставяте малко да почине, аз лично не го чаках да втаса и да удвои обема си. Разточвате го на голяма правоъгълна кора с дебелина около 0,5см. и намазвате с малко зехтин от маринатата на сушените домати, намазвате маслинова паста, поръсвате със сирене и нареждате сушените домати на 2 реда по дължина.

Навивате на руло и разрязвате на колелца. Нареждате в тава и оставяте да втасат. Те удвояват обмеа си и стават доста пухкавки. За съжаление забравих да ги снимам, след като втасаха, но ето една снимка преди това.

Отгоре ги поръсвате с кашкавал и печете на 180 градуса. Аз пекох с вентилатор, но може и без.
Ако видите, че отгоре ви е добре изпечено, а надолу иска още малко, покрийте с фолио, за да не ви прегори кашкавала.

Резултата са тези вкусни мини фокачи. Много ароматни и много апетитни.


Няма коментари: