също толкова резени бекон
250 мл. готварска сметана
пресен розмарин
вегета
сол и черен пипер
Идеята за картофките видях в интернет, но промених соса.
А за гарнитурката :)
4 пърожоли свински от бут
горчица
сушени домати в марината
розмарин
сол и черен пипер
магданоз за поръсване
Картофите се сваряват и се обелват. Уверете се, че са хубаво сварени, защото после преминват съвсем лека термичн обработка. Сварените картофки увивате с бекон и нареждате в намазнена йенска тавичка. Запичате, докато почервенее бекона.
След това заливате с предварително разбъркана сметана с малко водичка и подправките, като розмарина (1 стрък) нарязвате на ситно и печете.
След като сосчето се сгъсти, изваждате от фуната и поръсвате с пресен магданоз и може да украсите със стрък розмарин.
През това време може да си мариновате пържолките - намазвате с горчица, поливате с вино, поръсвате сол, черен пипер и заливате с малко от зехтина, в който се киснат сушените домати. Нареждате отгоре розмарин и сушени доматчета за аромат, завивате с фолио и печете на 150 градуса около час. После отвивате фолиото и оставяте във фурната колкото да добият "загар".
Резултатът е нашата празнична вечеря по случай имените дни на моят мъж и син, да са ми живи и здрави. Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар