неделя, 9 март 2014 г.
Чапати
Индийски хлебчета чапати, интересен начин да разнообразим постните си ястия с нещо по-различно, източно, вкусно и лесно.
Нужни са ви 1/2 ч.ч. вода, 1с.л. зехтин и брашно колкото поеме. Омесвате си тесто, нелепкаво и не тврдо, оставяте да почине и след това го разделяте на малки топки, от всяка топка си раздървате по една тънка кора или разтовате с точилка, както ви е по-лесно. Пекат се на тефлонов тиган с незалепващо покритие. Няма нужда да намазнявате тиган, просто го слагате на котлона да се сгорещи печете докато ги печете те се надигат и сатават на малки балончета.
Така и би следвало да се случва! Когато се опече от едната страна обръщате и от дргата и то се издува изцяло, от вътре остава кухо. Ако се консумират веднага , могат да бъдат цепнати и напълнени, ако ли не, като изстинат спадат.
Аз съм поднесла тези чапати с доматен къри сос, за който може да намерите рецептата тук.
http://didistylee.blogspot.com/2014/03/blog-post_5720.html
Комбинацията е подходяща за пости, ако не постите, могат да се добавят и сирена или пилешки късчета към соса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар