По време на пост търся да разнообразя постещото си меню с нещо пикантно, вкусно и различно и по този случай ето с какво изненадах моите гости за петъчната ни вечеря.
Индийската кухня е малко пренебрегвана в България, а е много богата на безмесни ястия, които могат да се конкурират по вкусови качества с всяко месно ястие. Ето и режептата, която изпробвах:
300 гр. доматено пюре
1 червена чушка
20 гр. корен джинджифил
1/2 връзка магданоз
2 глава лук
1ч.л. кимион
1ч.л. къри
1 с.л. брашно
1ч.л. сол
В блендер кана изсипвате доматеното пюре, чушката, джинджифила, магданоза, 1 глава лук и брашното. Всичко се смила до получаване на хомогенна смес.
В тиган или друг дълбок съд за предпочитане, защото доматеният сос доста пръска, си запържвате другата глава лук наситно нарязана с кимиона за около 3- 4 мин. След това прибавяте доматена смес и готвите още около 5 до 10 мин, като прибавяте кърито и солта.
Сервирала съм с индийски хлебчета чапати, рецептата може да намерите тук
http://didistylee.blogspot.com/2014/03/blog-post_9.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар