Днешното ми предложение е за зеленчуков гювеч.
Ето нужните продукти:
1 патладажан
2 тиквички
2 големи картофа
1 голяма глава лук
2 червени чушки
2 големи моркова
2 домата
5-6 скилидки чесън
сол
черен пипер
джоджен
магданоз
копър
зехтин
Нарязвате всички зеленчуци на колелца и слагате в гювеча. Аз ползвах замразен и баланширан патладжан, който майка ми приготвя от лятото във фризера, но ако вие решите да използвате пресен, трябва да го посолите и да го оставите да си пусни горчивата вода, преди да го сложите в гювеча при дугите заленчуци. След като всички зеленчуци са в гювеча, поливате със зехтин, обилно, слагате подправките и обърквате хубаво, така, че всички зеленчуци да се омазнят. Аз ползвам пресни зелени подправки, които също си имам във фризера от лятото, наклцани и замразени, но ако вие нямате и ползвате пресни, по около 3 стръка от всяка е достатъчно.
* Хубаво е да нарежете картофите, като за чипс, защото се сваряват много по-бавно от другите зеленчуци, а така, ще станат готови заедно с другите зеленчуци и те няма да ви се разварят.
Ястието се пече на загрята фурна 200 градуса, за около час, но все пак е хубаво да проверявате зеленчуците, може да стане и по бързо.
Поднасяте със ситно накълцан пресен копър.
А ако моите рецепти ви харесват последвайте
* Блога ми https://didistylee.blogspot.com/
* Страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/DidiStyleFoodBlog
* Инстаграм https://www.instagram.com/dimitrova_diana_/
Ще се радвам да коментирате и споделяте рецептите, които ви харесват и разбира се, ако имате въпроси да ми ги задавате.
Пожелавам ви хубав и вдъхновяващ ден!
Няма коментари:
Публикуване на коментар