Тортата се състои от 2 "блата" - руска салата и картофено пюре. Идеята видях в интернет и много ми допадна.
За картофеното пюре ви трябват около 1 кг картофи, сваряват се обелени, докато станат много меки. След това се намачкват, като към тях се прибавя краве масло и прясно мляко. Мачка се и се разбърква, докато получите гладко и пухкаво пюре.
За руската салата:
Половин килограм картофи, сварени нарязани на кубчета, 1 буркан грах, готов сварен, 4-5 сварени моркова нарязани на кубченца, 1/2 буркан кисели краставички нарязани на ситно, 1 парче шунка, нарязано на малки кубчета, всичко се омесва и се разбърква с 2 опаковки майонеза от по 200грама.
За украсата съм използвала, филе Елена, пушен свинско филе, сварени яйца и магданоз.
Във форма за торта размазвате картофено пюре и заравнявате за да ви се получи 1 "блат".
След това изсипвате руската салата и си оставяте място за още 1 ред картофено пюре ( ако ви остане руска салата, мисля, че не е проблем, изяжда се винаги :) ! Заравнявате руската салата, размазвате и останалото картофено пюре. Оставяте да стегне в хладилника, покрито с фолио, за да не изсъхва. Аз лично я правих предишният ден и на следващият украсявах, малко преди вечерята, за да са свежи отгоре месцата. Направих рулца от филе Елена, и 1 "розичка" от свинското филе.
Ето и фотосесията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар