2 ч.ч. леща
1 глава лук
1ч.ч. хлебни трохи
2-3 стръка пресен магданоз
2 яйца
сол
черен пипер
риган
За сос песто
1 връзка магданоз
50мл. олио
2-3 скилидки чесън
сок от половин лимон
1ч.л. захар
Лещата се сварява, отцежда се и се оставя да изстине, след това се смесва със остналите продукти за кюфтенцата, като лука и магданоза са нарязани на ситно! Омесва се, като кайма и се оформят кюфтенца, пържат се в нагорещено олио!
Продуктите за соса се слагат в блендер и се пасират!
Поднасяте кюфтенцата заляти със сосчето или соса отстрани, според предпочитанията ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар