петък, 1 ноември 2013 г.

Салата с броколи и бекон

Продукти:
1 глава броколи
150 гр. бекон на ленти
150 гр. царевица от консерва
1 глава червен лук
100гр. майонеза
100гр. кисело мляко цедено
сокът от половин лимон
сол и черен пипер

Броколите се накъсват на розички и се сваряват до желаната мекота, като веднага след това ги заливаме със студена вода, за да не изгубят цвета си. Лукът нарязан на колелца леко се запържва заедно с бекона, а накрая се добавя и царевицата. Останалите продукти се смесват и се разбиват до хомогенна смес и така получаваме сос или дресинг за нашата салата! В подходяща чиния объркваме броколите със запържените лук, бекон и царевичка и се заливат със сосчето!

Няма коментари: