събота, 2 ноември 2013 г.

"Руска" Торта

Блат
3 яйца
150гр. захар
180гр. смлени орехи
20гр. галета
1 ванилия

Крем
1 консерва "Молоко сушеное" 394гр.
(карамелизирано мляко, продава се в руски магазини)
1ч.ч. неподсладена сметана
1 ванилия

Глазура
100 гр. непосдсладена сметана
100гр. черен шоколад
20гр. масло

захаросани ядки за украса

Разбийте белтъците на сняг, жълтъците разбийте със захарта и после постепенно и по малко смесвайте белтъците със жълтъците, като редувате белтъци и част орехи, които предварително сте смесели със ванилията и галетата! Така получената смес за блат изпечете във форма за торта, постлана с хартия на предварително загрята фурна 180 градуса за около 20 мин.
За крема разбийте сметана с ванилията и след това смесете с карамелизираното мляко, но без миксер.
Шоколада с маслото и останалата сметана сложете на котлона да се разтопи и да ви се получи гладка глазура.
Така върху готовият блат нанесете крема и оставете в хладилника да стегне, за да може после да залеете с глазурата, която да е леко топла, за да може да се разнесе хубаво! Украсете с карамелизирани ядки и воала една незабравимо вкусна торта :)

Рецептата е от http://yoli-www.blogspot.com/


Няма коментари: