събота, 2 ноември 2013 г.

"Руска" Торта

Блат
3 яйца
150гр. захар
180гр. смлени орехи
20гр. галета
1 ванилия

Крем
1 консерва "Молоко сушеное" 394гр.
(карамелизирано кондензирано мляко, продава се в руските магазини)
1ч.ч. неподсладена сметана (висок процент масленост)
1 ванилия

Глазура
100 гр. непосдсладена сметана
100гр. черен шоколад
20гр. масло

захаросани ядки за украса


Начин на приготвяне:

Блат:
Разбийте белтъците на сняг, жълтъците разбийте със захарта и после постепенно и по малко смесвайте белтъците със жълтъците, като редувате белтъци и част орехи, които предварително сте смесели със ванилията и галетата! Така получената смес за блат изпечете във форма за торта, постлана с хартия на предварително загрята фурна 180 градуса за около 20 мин. 

Крем:
Разбийте сметана с ванилията и след това смесете с карамелизираното мляко, но без миксер. Хубаво е да поставите блата в ринг за торта, за да може крема ви да се разпредели равномерно върху него и да стегне в хладилника без да се разтече настрани. Така върху готовият блат нанесете крема и оставете в хладилника да стегне, за да може после да залеете с глазурата, която пък трябва да е леко топла, за да може да се разнесе хубаво! 

Глазура:
Шоколада, маслото и останалата сметана сложете на котлона, докато получите гладка глазура, с която заливате тортата и оставяте в хладилника, докато стегне хубаво, преди да извадите от ринга.

Украсете с карамелизирани ядки или по ваше желание  и сте готови с една незабравимо вкусна торта!

Идеята за тази прекрасна торта е от сайта http://yoli-www.blogspot.com/ - Торта Дулсе Де Лече


Няма коментари: