вторник, 19 ноември 2013 г.

Свински вратни пържолки с доматена салца

Свински врат 500гр
4-5 тиквички
сол
черен пипер
доматена салца
соев сос
чили сос
сух босилек
червено вино
олио

Нарязвате врата на пържолки и овкусявате със сол, черен пипер и босилек, като хубаво се втрива в пържолките, заливате със соев сос и малко червено вино, завивате с фолио и оставяте в хладилника за 2 часа. След това вадите пържолките от маринатата и ги нареждате в тавичка, като отгоре ги намазвате с доматена салца и чили сос, по желание, който обича по люто.
Около тях нареждате тиквички нарязан на кръгчета и ги заливате маринатата. Печете около 30-40 мин на загрята на 200 градуса фурна, завито с фолио и после без фолиото, докато се запече.

Няма коментари: