четвъртък, 30 декември 2021 г.

Сарми с пуешко месо и бекон


Тези сармички са страхотен вариант за вашата коледна трапеза, ако не сте любители на традиционното свинско за България или пък искате да опитате нещо ново! Аз много харесвам пуешкото месо, но цяла пуйка е твърде голяма за семейство от четирима, ако сте повече хора може да погледнете тази страхотна рецепта за цяла пуйка Госпожа Коледна Пуйка Но тази година нямаше да имаме гости и реших да взема само бутчета за Коледа! След като обезкостих от кокалите, които сварих на бульон, получава се страхотен и може да замразите и да използвате за супа или друго ястие! А за сармичките ви е необходимо обезкостеното месо от бутчетата! Сармичките се полчават много крехки и месото буквално се топи в устата!

 

Необходими продукти:

  • листа от кисело зеле
  • пуешко месо от бут обезкостено
  • слайсове бекон
  •  сол
  • риган
  • черен пипер
  • зехтин
  • 1ч.ч. червено вино

Начин на приготвяне: 

Нарязвате месото на късове и овкусявате със сол, черен пипер, риган и зехтин.


За да увиете сармичките, първо поставяте злевия лист, после парчето бекон и накрая къс месо!

Увивате месото в бекона и после правите пакетче със зелевия лист, за да се получи сармичка.

 
Сармите нареждате в гювеч, който предварително сте намазнили. 
Ако не разполагате с гювеч можете да ползвате и тавичка, но ще трябва да завиете с алуминиево фолио, при печенето!


След като наредите всички сарми поливате с чаша вино и чаша вода! Затваряте гювеча и печете на 180 градуса, докато останат без вода! 

 След като месото е готово! Може да опитвате, като боцнете с вилица, тя трябва лесно да влиза в сармичките, може да отворите капака на гювеча или да развиете фолиото, ако ползвате тавичка и да оставите сармичките да се запекат!


И разбира се разрязана сармичка ... Със супер крехко месце вътре!


Показвам ви и една снимка на цялата коледна маса, като на снимката под формата на Дядо Коледа се крие Руска Салата , а  Снежният човек всъщност е "Снежанка"

А ако моите рецепти ви харесват последвайте

* Блога ми https://didistylee.blogspot.com/

* Страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/DidiStyleFoodBlog

* Инстаграм https://www.instagram.com/dimitrova_diana_/

Ще се радвам да коментирате и споделяте рецептите, които ви харесват и разбира се, ако имате въпроси да ми ги задавате. 

Пожелавам ви хубав и вдъхновяващ ден!

Няма коментари: