петък, 5 ноември 2021 г.

Късър салата ( или Турска салата с булгур и зеленчуци)

С тази интересна салата се "запознах" попадайки в един онлайн любителски готварски клас, където жените споделяха традиционни рецепти от тяхната кухня! Една прекрасна дама от Турция сподели рецепта за традиционна за нейния край - Касър салата! Тук ще видите моят вариант, като рецептата е приготвена според моя вкус и не претендирам за автентичност, представям ви я както съм я запомнила от онлайн класа и както съм я приготвила в моята кухня!


 

Необходимите продукти са:

* 1 ч.ч. булгур ( в 2 ч.ч. вряла вода се слага и се оставя под капак, докато поеме цялата вода ) - !Булгура трябва да е пръхкав на зрънца, а не кашкав!
* 2 ч.л. доматено пюре
* 1 гл. червен лук
* 1 домат
* 1 червена пиперка
* 1 краставица
* 1/2 вр. магданоз
* сол
* зехтин
* лимонов сок



Всички зеленчуци се нарязват на ситни кубчета и се добавят към изстиналия булгур смесен с доматеното пюре. Салата се разбърква добре и се овкусява със сол, зехтин и лимонов сок на вкус! Приготвянето както виждате е много лесно и не изисква много време! А вкусът наистина си заслужава, много приятна и много лека салата!

Салатата е изключително здравословна и ако спазвате някакъв режим можете да си я приготвите за обяд или вечеря, а не като салата!
Булгурът е страхотен продукт - той е пълнозърнест, съдържа много фибри и протеини, а също така е богат на минерали и витамини. Така, че ако искате да разнообразите вашето меню - това е не само вкусен, но и много полезен вариант.

 



А ако моите рецепти ви харесват последвайте

* Блога ми https://didistylee.blogspot.com/

* Страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/DidiStyleFoodBlog

* Инстаграм https://www.instagram.com/dimitrova_diana_/

Ще се радвам да коментирате и споделяте рецептите, които ви харесват и разбира се, ако имате въпроси да ми ги задавате. 

Пожелавам ви хубав и вдъхновяващ ден!

Няма коментари: